SDKÚ-DS navrhne dočasné zníženie príspevkov do druhého piliera

06.08.2012 Bratislava

Bratislava 6. augusta (TASR) - Pravicová SDKÚ-DS chce vládnemu Smeru-SD ustúpiť a navrhnúť tak časové obmedzenie zníženia príspevkov do druhého piliera na niekoľko mesiacov. "Do 31. decembra budúceho roka. Je to dostatočný čas na to, aby sme pripravili kvalitný zákon," konštatoval na dnešnom brífingu predseda poslaneckého klubu strany Ľudovít Kaník.

Vysvetlil, že za toto obdobie je možné vypracovať ústavný zákon, aby sa nastavenia v dôchodkovom systéme neustále nemenili. K takejto dohode by malo podľa neho dôjsť, pretože ide o budúcnosť krajiny a neformálne stretnutia už prebiehajú na rezorte financií. "Tu sa nejedná o ideový spor. Vláda chce kradnúť špajzu ľudí a my upozorňuje, že je to ako ísť na pivo s vkladnou knižkou, kde sú uložené železné rezervy rodiny," dodal.

Kaníkov šéf v strane Pavol Frešo k aktuálnemu dianiu v parlamente konštatoval, že SDKÚ-DS bude v boji za dôchodky občanov pokračovať aj naďalej. "Či sa to niekomu páči, alebo nie, či niekto má väčšinu, alebo nemá väčšinu, naozaj naším poslaním je, aby sme ľudí zastúpili v tom, aby si svoje úspory na dôchodok mohli ponechať," uviedol. Podporu cíti aj od 80.000 ľudí, ktorí podpísali petíciu na záchranu druhého piliera.
 

Vyberte región